TINOS FOOD PATHS 2016

TINOS FOOD PATHS 2016

Tinos Food Paths Σπάνια συμμετείχα σε γαστρονομικές συναντήσεις ή διοργανώσεις τουριστικού χαρακτήρα και μετά, γράφοντας το κείμενό μου, να μην μπορώ εύκολα να του βάλω έναν τίτλο. Αυτό μου συνέβηκε για πρώτη φορά στην Τήνο καθώς αμφιταλαντευόμουν ανάμεσα σε τέσσερεις τίτλους

Ο τίτλος «Ας κρατήσουν οι χοροί», θα μπορούσε να εκφράσει τη συναισθηματική φόρτιση που νοιώσαμε όσοι συμμετείχαμε σε αυτή τη διημερίδα στην Τήνο, ή πιο σωστά, σ’ αυτή τη μεθυστική γιορτή προσφοράς και δημιουργίας που θέλαμε να μην τελειώσει ποτέ.
Ο τίτλος «H επανάσταση των συλλογικοτήτων…» είναι πολιτικός, γιατί μέσα στην ανικανότητα του κράτους, την ανημπόρια της τοπικής αυτοδιοίκησης, τις δυσκολίες της επιχειρηματικότητας, την κοινωνική βαρυθυμία και αδράνεια, η φλόγα της ομαδικής δουλειάς που άναψε πέρυσι στη Τήνο, φέτος έγινε πυρκαγιά και τσουρούφλισε κόσμο και κοσμάκη δημιουργώντας ένα πρωτοφανές κλίμα συνεργασιών. Εκατό εθελοντές και δεκάδες καταστήματα εξυπηρέτησαν και φιλοξένησαν γεγονότα και επισκέπτες ενώ ταυτόχρονα απόλαυσαν την χαρά της συνεργασίας και της προσφοράς. Και αυτό είναι η επανάσταση.

Διαβάστε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα του Tinos Food Paths 2016. H διοργάνωση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, 13 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 14 Απριλίου. Τα γευστικά μονοπάτια της Τήνου θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Πρόγραμμα
Τετάρτη 13/04

 10:00π.μ. 
”Μεταποίηση τοπικά παραγόμενων προϊόντων και καινοτομία”
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Κουρσάρος-Ξέμπαρκο-Φραγκίσκες- Μεσκλιές
Εισηγήτρια: Γιάννα Μπαλαφούτη

 12:00μ.μ.
”Εξελίσσοντας την παραδοσιακή αλλαντοποιία”
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Lecaffe- Piazza-Σκούνα-Επίλεκτο
Εισηγητής: Γρηγόρης Χέλμης

14:00μ.μ.
Πλατεία Αγ. Γεωργίου
”Τα γλυκά του τόπου μας” (Παρουσίαση)
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Πλατεία Αγ. Γεωργίου
Εισηγητές: Οι ζαχαροπλάστες της Τήνου

16:00μ.μ.
“Street food βασισμένο σε τοπικά προϊόντα”
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Μεταξύ μας-Παλιά Παλλάδα-Νούφαρα-Συκουτρής-Αίθριο
Εισηγητές: Βασίλης Αλβανίδης- Κωνσταντίνος Σιωπίδης

20:00μ.μ. “Εδώ είναι το ταξίδι”
Τοπικό και Διεθνές: το μπαρ, το νέο προξενείο της εθνικής γαστρονομίας
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Καφετέριες Παλλάδα
Εισηγητής: Μιχάλης Μένεγος

Πέμπτη 14/04


10:00 π.μ.
“Η παράδοση συναντά την καινοτομία”
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Salvas
Σεσκουλοπιτάκια (Νικολέττα Φωσκόλου- Ελένη Σαβιολάκη)
Αρνί Φρικασέ (Ελένη Παλαμάρη-Γιάννης Γαβαλάς)
Λαχανοντολμάδες (Σοφία Ψάλτη-Ρένος Αράθυμος)

20.00 μ.μ.
Ημερίδα- συζήτηση: ”Ανάπτυξη συνεργιών και προώθηση των τοπικών

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Ι.ΤΗ.Π.
Νικολέτα Μακρυωνίτου
Αντζελίνα Καλογεροπούλου
Ειρήνη Σάσσου
Δημήτρης Ρουσουνέλος
Γιώργος Πίττας
Γιώργος Χατζηγιαννάκης

Περισσότερες πληροφορίες εδώ