ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ Tinos Running Experience 2017

ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ Tinos Running Experience 2017

Οι διαδρομές του 4ου TINOS RUNNING EXPERIENCE είναι :
TINOS RUNNING EXPERIENCE: Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου
TINOS FUN RUN: Αγώνας δρόμου 10 χλμ.
TINOS FUN RUN: Αγώνας δρόμου 5 χλμ.
TINOS KIDS RUN: Αγώνας δρόμου 1 χλμ. για παιδιά  Χώρα Τήνου
TINOS SPECIAL RUN: Αγώνας δρόμου 100 μ. για άτομα με ειδικές ανάγκες

Ο κύριος αγώνας του προγράμματος είναι ο ημιμαραθώνιος. Η εκκίνηση θα γίνει από το υπαίθριο θεατράκι του πανέμορφου χωριού Βώλακα. Χωριό που το χαρακτηρίζει το μοναδικό τοπίο παγκόσμιας φυσικής ομορφιάς που σαγηνεύει με την ιδιομορφία του.
Η διαδρομή διασχίζει τα χωριά Σκαλάδος, Κρόκος, Κώμη και Καλλονή με τερματισμό τη Χώρα της Τήνου.
Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο θα πραγματοποιηθούν στη χώρα της Τήνου αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ. και 100 μ. με στόχο να δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες καθώς και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο και την φυσική τους κατάσταση , να πάρουν μέρος στην μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή.
Στο τέλος όλων των αγώνων πραγματοποιείται η απονομή των επάθλων και η τελετή λήξης των αγώνων με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό του Συλλόγου μας ‘’Σπονδή Τηνίων’’ και ρίξη βεγγαλικών.

Το βράδυ της παραμονής των αγώνων, ημέρα Παρασκευή, διοργανώνεται το Pasta Party για τους αθλητές που θα αγωνιστούν στους αγώνες δρόμου του ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ και των ΤINOS FUN RUN   10 χλμ. &  5 χλμ. Το Pasta Party κάθε χρόνο γίνεται και σε ένα διαφορετικό χωριό της Τήνου. Το 2014 έγινε στο χωριό Στενή, το 2015 στο χωριό Αγάπη, το 2016 στο χωριό Κώμη και το 2017 στο χωριό Φαλατάδος. Οι εκπολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών με την πολύτιμη βοήθεια των κατοίκων και ιδιαίτερα των γυναικών μαγειρεύουν με τηνιακά προϊόντα παραδοσιακές συνταγές, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των αθλητών, προσφέρουν άφθονο ντόπιο κρασί και ρακί και ζωντανή νησιώτικη μουσική, δίνοντας τη δυνατότητα στους αθλητές και στους συνοδούς τους να γνωρίσουν τα χωριά, τη γαστρονομία, το κέφι και τη φιλοξενία της Τήνου και των κατοίκων της.

Την επόμενη των αγώνων, ημέρα Κυριακή, θα υπάρχει για τους αθλητές και τους συνοδούς τους μία προαιρετική δράση : να περπατήσουν σε ένα από τα πολλά αναγνωρισμένα μονοπάτια του νησιού, γνωρίζοντας και απολαμβάνοντας τη φύση του μέσα από ένα άλλο είδος τουρισμού που αναπτύσσεται  στην Τήνο, τον περιπατητικό τουρισμό.

Ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου παρέχει στους αθλητές που θα πάρουν μέρος στους αγώνες και στους συνοδούς τους ειδικές τιμές σε εισιτήρια πλοίων, διαμονή, σίτιση, διασκέδαση, ενοικιαζόμενα οχήματα κ.α. Η μεταφορά των αθλητών μέσα στο νησί θα είναι δωρεάν.

Για την ενημέρωση των αθλητών και για όλα όσα τους ενδιαφέρουν (προκήρυξη αγώνων, αποτελέσματα αγώνων, χάρτες και πληροφορίες για τις διαδρομές, φωτογραφίες, πληροφορίες για τις παροχές κ.α.) έχει δημιουργηθεί το site www.tinosrunningexperience.gr.